top of page
Zoeken
  • Paul de Zeeuw - The Guitar Master

LUCAS VAN MERWIJK // CLINIC


Vorige week bereikte ons het bericht dat Rick van Wort helaas niet aanwezig zal zijn op het Let's Make Music Festival voor het geven van een drum clinic. Gelukkig heeft binnen korte tijd Lucas van Merwijk zich bereid gevonden deze plek over te nemen.

Lucas staat al meer dan 30 jaar aan de voorgrond van de Europese latin, jazz en percussie scene. Hij werd door de lezers van De Slagwerkkrant tussen 1993 en 2015 vele malen gekozen tot beste jazz alsmede beste world/fusion drummer. Lucas heeft in zeer veel nederlandse groepen gespeeld en is sinds 1985 de drummer van de nr 1 Latin Jazz groep van Europa, Nueva Manteca.

Momenteel leidt hij de internationaal vermaarde Cubop City Big Band, Van Merwijks Music Machine, met jaarslijks wisselende thema’s en de internationale wereldpercussie groep Drums United.

Naast dit alles is Lucas een veel gevraagd leraar. Buiten zijn sinds 1985 vaste docentschap aan de World Music afdeling van het Codarts Instituut te Rotterdam en het Conservatorium van Amsterdam, wordt hij regelmatig gevraagd voor workshops en masterclasses en doceert hij als freelance leraar op diverse drums en percussie instituten in Europa, Azië en Amerika.

Eén brok ervaring waarnaar je geboeid kan blijven luisteren. Beleef het 26 november tijdens het Let’s Make Music Festival in De Noviteit in Monster.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page